13.2.2012

Valkosuklaa-Daim-kakku

Pohja:
200g Digestive-keksejä muruina
75 g margariinia tai voita sulatettuna

2 rkl kahvia
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria

t1 l vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna


Sekoita keksinmurut, sula rasva ja kahvi, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti