19.12.2011

Valkosuklaa-pähkinäfudget

Päätin yllättää kotiväen omatekoisilla makeisilla tänä jouluna, tänään koe-erä fudgeista, näillä ajattelin hemmotella itseäni sekä kotiväkeä. Varsin herkullinen joulu siis tiedossa!

Tämä ohje tarttui matkaan Kinuskikissan blogista, muokkailin sitä enemmän omanmakuisekseni.
Ohjeesta tein nyt puolikkaan, seuraavalla kerralla teen taatusti kokonaisen!!



100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
4 dl sokeria
2 rkl hunajaa
4 rkl voita/margariinia
2 tl vaniljasokeria
1½ dl mantelirouhetta

Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta hitaasti samalla hämmentäen, kunnes se kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi. Anna kiehua hiljaa kuplien ilman kantta noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes fudgeseos sakenee ja sen lämpötila kohoaa 116 asteeseen.
Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivan sakeaa.
Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja vaniljasokeri ja vatkaa fudgeseos tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x 20 cm) ja anna seoksen jähmettyä.
Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä levystä paloja (2 x 2 cm). Säilytä paloja jääkaapissa.



1 kommentti:

  1. Hei, 'hunajatassu' !
    Tervetuloa makeuksien keskelle - makeaan joukkoon!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista