8.8.2011

Lusikkaleipiä

Tässä taas yksi tunnettu herkku, lusikkaleipiä nimittäin.
Ohje aikanaan napattu Kotiliedestä.

200 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
täyte
vadelmamarmeladia
päälle
sokeria

Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi-sokeriseos tasaiseksi.
Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen.
Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle sitruunatahnaa tai marmeladi ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa tai seulo pinnalle tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti