5.8.2011

Pikkuleipiä, pikkuleipiä

Selailin ruokakaupassa käydessäni leivontakirjaa, ja houkutus kasvoi kuvia katsellessa. Niinpä ostoskoriin tuli ylimääräisenä pikkuleipätarpeet. Yksinkertaisuudessaan hyviä, pakastettaessa maku parani entisestään! Makean ystävälle, suosittelen!




SUUSSASULAVAT PIKKULEIVÄT
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
175 g voita
1 dl kermaa

Väliin
Vadelmamarmeladia

Kuorrutus
1 kananmunan valkuainen
3½ dl tomusokeria
n. 1 tl sitruunamehua
 pinnalle nonparelleja

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon pehmeä voi ja kerma. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikina n. 3mm paksuiseksi levyksi, tee muotilla haluamasi muotoisia kuvioita ja nosta leivinpaperille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 5 min ajan.


Nosta piparit jäähtymään, jonka jälkeen levitä reiluhko kerros marmeladia piparin sisäpuolelle (siis sille joka paiston aikana ollut vasten uunipeltiä) ja paina toinen pipari päälle. Nämä eivät kovia otteita kestä, joten helläkätisyys tässäkin valttia! :)

Riko kananmuna ja valuta valkuainen kuivaan kulhoon. Lisää n. 1 tl sitruunanmehua. Sihtaa tomusokeri valkuaisen ja sitruunamehun joukkoon, vispilöi notkeaksi kuorrutteeksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti