27.7.2011

Makeaa mahan täydeltä..

Ristiäiskutsujen teon lomassa alkoi herkkuhammasta kolottamaan, joten leipomuksien pariin palattiin mansikka-valkosuklaapiiraan merkeissä. Löysin Namin pajan blogista tämän herkullisen ohjeen, pienellä muokkauksella leivoimme yhdessä lasten kanssa tämän.
Tämä vie kielen mennessään..

MANSIKKA-VALKOSUKLAA-RAHKAPIIRAS
Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 muna
1 dl Flora Vispiä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Sulata voi/margariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (myös vehnäjauhot, mannasuurimot jne. käy jos korppujauhoja ei ole) piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Täyte:
1 prk (250 g) rahkaa
1,5 dl Flora Vispiä
0.5 kpl vaniljatankoa
0.5 dl sokeria
500 g mansikoita
100 g valkosuklaata

Kiehauta kerma vaniljatangon kanssa. Poista tanko ja sekoita keskenään kerma, sokeri ja rahka.
Sulata mansikoita hieman, ne saa olla kohmeisia, muttei umpijäisiä. Levitä mansikat esipaistetun pohjan päälle. Painele mansikoita hieman taikinaan. Levitä päälle paloiteltu valkosuklaa. Kumoa päälle rahka-kerma -seos ja levitä tasaiseksi.

Paista piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti