28.7.2011

Pikkusuolaista pöytään

Ihastuin Pullahiiren blogissa tähän juustokierteiden ohjeeseen. Ystävät saavat suolaistakin purtavaa, näitä ajattelin myös Nupun ristiäisiin suolaisena pikkupurtavana tarjolle.



JUUSTOKIERTEET
12-16 kpl
4 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g sulatettua margariinia tai ½ dl öljyä
2 dl kermaviiliä

Täyte:
1 muna
1 dl juustoraastetta
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta ruohosipulia silppuna tai ripaus kuivattua

Voiteluun:
1 muna

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää sulatettu rasva tai öljy ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina n. 25x35 cm kokoisisksi levyiksi.

Valmista täyte. Riko muna ja vatkaa sen rakenne rikki, sekoita joukkoon juustoraaste, hienonnetut valkosipulin kynnet sekä ruohosipulisilppu.

Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Kääri levy rullalle, leikkaa viipaleiksi ja nostele viipaleet leivinpaperin päälle pellille.

Voitele kierteet munalla, paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti