6.11.2011

Korvapuusteja

Pitkän leivontatauon jälkeen alkoi taas jauhopeukaloa kolottamaan. Tällä kertaa alkoi pullahammasta pakottamaan, joten ei muuta kuin pullataikinan tekoon.

 

½ l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 14 dl vehnäjauhoja
100 g voita

väliin
pehminnyttä voita
kanelisokeria

voiteluun ja koristeluun
1 muna
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sekoittaen joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.  Lisää vehnäjauhot joukkoon hyvin vaivaten. Lisää pehmennyt  voi joukkoon alustamisen lopussa. Laita taikina kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Taikinan kohottua kaksinkertaiseksi kaada se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan, minkä jälkeen kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Levitä kaulitun taikinan päälle pehmennyttä voita tasaiseksi kerrokseksi, ripottele päälle kanelisokeria. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti